Országúti kerékpárverseny és e-bike túra

Letölthető versenykiírás itt: 30.Mátra Kör kiírás.

A verseny helyszínének megközelítése

Gyöngyös

Budapest felől az M3-asról Gyöngyös nyugati lehajtó. A városban a 24-es Mátrába vezető főúton kell végig menni és a buszpályaudvart elhagyva, a 3. jelzőlámpás kereszteződésnél (Spar) balra, 50 m az iskola. Parkolás a környező utcákban. A parkolás ingyenes.

 

Mátrafüred

Javasoljuk, hogy a gépkocsikat a nevezést követően vigyék fel az 5 km-re levő mátrafüredi célhoz. Mátrafüreden a patak melletti és a Béke utca végén lévő parkolóban, a Béke úton és a környező utcákban lesz parkolási lehetőség.

(Mátrafüreden a Béke utca Parádi úttól az Avar utca sarkáig terjedő szakasza fizetős 13:00-ig, parkolás papírórával, Fenyves ABC-ben vásárolható)

A verseny útvonala

Gyöngyös-Mátraháza-Parád-Recsk-Tarnaszentmária-Kisnána- Domoszló-Markaz-Abasár-Pálosvörösmart- Mátrafüred.

Az útvonal térképe megtalálható a www.bikemap.net weboldalon MátraKör73km néven.

 

Verseny program

08:30-09:45  Nevezés

10:00  RAJT  Mátra Kör 73km

10:05 e-bike túra rajtja (73km, a Mátra Kör útvonalán)

11:45-től  Célba érkezés Mátrafüred központjába.

 

NEVEZEK

 

Célba érkezés utáni program

13:00-tól    Tésztaparti
14:00          Eredményhirdetés, tombola, különdíjak átadása

 

Díjazás

Minden kategória 1-3. helyezés – érem, szponzorok ajándékai.
Abszolút, nemenkénti 1. helyezett és legjobb gyöngyösi versenyző – serleg.

E-bike kategóriában a rendezvény túra jellege miatt nem hirdetünk helyezetteket, de idő eredményük rögzítésre kerül, minden egyéb szolgáltatást a nevezési díj tartalmaz.

Fontos tudnivalók

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, a rendezőktől kárigény semmilyen jogcímen nem igényelhető. A nevezéssel a versenyző elfogadja a verseny szabályait, azok megsértése esetén kizárható a versenyből.

A verseny (és e-bike túra) nem lezárt országúton zajlik, így a KRESZ szabályainak betartása és a kerékpáros fejvédő viselése KÖTELEZŐ!

A Mátraháza utáni lejtős szakaszokon különösen figyelni kell a sebesség helyes megválasztására, mert nagy a kisodródás veszélye és a jobboldali sáv elhagyása komoly balesetet okozhat. Kérjük vegyétek ezt komolyan saját érdeketekben is, ellenőrizni fogjuk és az ilyen kihágás azonnali kizárással jár!    A BALOLDALI SÁV NEM BIZTOSÍTOTT!    A táv 2. felében kisebb-nagyobb úthibák előfordulnak. Figyelmeztetünk mindenkit, hogy a bolyozás itt fokozottan veszélyes. A szintidő 4 óra, aki ezt követően érkezik célba, annak eredménye nem kerül értékelésre (regisztráljuk, de az eredményhirdetésről lemarad).

A verseny értékelése chipes időméréssel történik. Az időmérő rendszer csak azoknak az eredményét tudja garantálni, akiknek a chipes vázszám a nyeregcsőre van rögzítve.

A verseny indítása előtt minden versenyzőnek át kell haladni a rajt előtt felállított check in kapun. A versenyzőket ezután felvezetjük a 24-es útra a lassú rajthoz. Az időmérés kezdete a versenyindító dudaszó.

Az e-bike túra az országúti verseny indítása után, hasonló módon történik. Felhívjuk mind a kerékpárversenyzők, mind a túrázók figyelmét a sportszerű magatartásra. Az általános szabályok mindenkire vonatkoznak, továbbá a versenyből való kizárással jár, akit az e-bike túra résztvevője segít a gyorsabb haladásban.

Sportorvosi igazolás, sportbiztosítás kötése nem kötelező, de ajánlott, a rendezvényen mindenki saját felelősségére indul.

Nevezési díjat nem fizetünk vissza, későbbi rendezvényeinken felhasználható, vagy más versenyző számára átadható az előnevezési határidő végéig!

A nevezéssel a versenyző, valamint a túra résztvevője elfogadja a Mátra Kör szabályait, azok megsértése esetén kizárható a versenyből.

A versenyeredmények elérhetők a honlapunkon (gyotri.hu), a sportorigo.com nevezési oldalon és a fairtiming.hu honlapon, ahol online eredményközlés is lesz.

 

NEVEZEK

 

 

A verseny rendezője:

Gyöngyösi Triatlon, Atlétikai és Szabadidősport Klub (GYÖTRI)

 

 

  Egyéb információ

Tari Tibor 30/835-7203
Gyallai János 30/506-3620

 

 

 

Kezdőlap