Versenykiírás PDF: 29.Mátra Kör versenykiírás

A verseny helyszínének megközelítése

Budapest felől az M3-asról Gyöngyös nyugati lehajtó. A városban a 24-es Mátrába vezető főúton kell végig menni és a buszpályaudvart elhagyva, a 3. jelzőlámpás kereszteződésnél (Spar) balra, 50 m az iskola. Parkolás a környező utcákban. A parkolás ingyenes.

Javasoljuk, hogy a gépkocsikat a nevezést követően vigyétek fel az 5 km-re levő mátrafüredi célhoz. Mátrafüreden a patak melletti parkolóban, a Béke úton és a környező utcákban lesz parkolási lehetőség.

 

Befutó, cél Mátrafüreden:

 

A verseny útvonala

Gyöngyös-Mátraháza-Parád-Recsk-Tarnaszentmária-Kisnána- Domoszló-Markaz-Abasár-Pálosvörösmart- Mátrafüred.

Az útvonal térképe megtalálható a www.bikemap.net weboldalon MátraKör73km néven.

 

Verseny program

08:30-09:45 Nevezés a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskolában, Gyöngyös Martinovics Ignác u. 2

10:00 RAJT Mátra Kör

11:45-tól  Célba érkezés Mátrafüred központjába

NEVEZEK

 

Célba érkezés utáni program

13:00-tól    Tésztaparti

14:00          Eredményhirdetés, tombola, különdíjak átadása

Díjazás

A nevezési kategóriák első három helyezettjei tárgyjutalomban részesülnek, ezen kívül több különdíj átadására is sor kerül. A tombolahúzáson további nyeremények, sportfelszerelések, kerékpáros tartozékok kerülnek kisorsolásra.

 

Fontos tudnivalók

A verseny chipes időméréssel történik. Az időmérő rendszer csak azoknak az eredményét tudja garantálni, akiknek a chip a bokájukra van rögzítve. Nevezéskor a chipért 1db 1.000 Ft-os bankjegyet kell leadni, amit a verseny után visszaadunk.

A verseny indítása előtt minden versenyzőnek át kell haladni a rajt előtt felállított check in kapun. A versenyzőket ezután felvezetjük a 24-es útra a lassú rajthoz. Az időmérés kezdete a versenyindító dudaszó.

Általános tudnivalók

A Covid vírusfertőzés megelőzése érdekében kérünk mindenkit tartsa be az aktuális szabályokat.

A versenyen mindenki saját felelősségére indul, a rendezőktől kárigény semmilyen jogcímen nem igényelhető. A nevezéssel a versenyző elfogadja a verseny szabályait.

A verseny nem lezárt országúton zajlik, így a KRESZ szabályainak betartása és a kerékpáros fejvédő viselése KÖTELEZŐ!

Különösen a Mátraháza utáni lejtős szakaszokon figyelni kell a sebesség helyes megválasztására, mert nagy a kisodródás veszélye és a jobboldali sáv elhagyása komoly balesetet okozhat. Kérjük vegyétek ezt komolyan saját érdeketekben is, ellenőrizni fogjuk és az ilyen kihágás azonnali kizárással jár!    A BALOLDALI SÁV NEM BIZTOSÍTOTT!   A táv 2. felében kisebb-nagyobb úthibák találhatók így a bolyozás nagyobb figyelmet igényel. A szintidő 4 óra, aki ezt követően érkezik célba, annak eredménye nem kerül értékelésre (regisztráljuk, de az eredményhirdetésről lemarad).

 

NEVEZEK

 

 

A verseny rendezője:

Gyöngyösi Triatlon, Atlétikai és Szabadidősport Klub (GYÖTRI)

 

 

Egyéb információ

Tari Tibor 30/835-7203